CHATTA MED OSS

  Danskt hantverk och design – plädar och kuddar

  Kjellerup Væveri är ett danskt företag som grundades 1950. Vid starten använde man handvävar men i dag har företaget ett modernt väveri med datorstyrda vävmaskiner – både i Danmark och utomlands. De designar plädarna i lammull själva och sedan tillverkas de i utlandet, medan kuddöverdragen tillverkas i den egna fabriken i Kjellerup.

  Kuddöverdragen i bomull tillverkas av tyskt garn i enlighet med TVU:s OEKO-TEX® standard 100-certifikat – OEKO-TEX-certifikat för färgat garn nr 96.0.7621 och TVU:s OEKO-TEX-certifikat för ofärgat garn nr 96.0.7625. Det vävda tyget efterbehandlas i Danmark. Sömnaden sker på Kjellerup Væveris egen sömnadsanläggning och även blixtlåsen i kuddarna är danskproducerade.

  Inga personer har fått några allergiska reaktioner av de här soffkuddarna som är försedda med märkningen OEKO-TEX® 100 för hälsosamma produkter och därmed har testats för hälsovådliga ämnen i det obearbetade garnet.

  Plädar i 100 % lammull från Kjellerup Væveri

  Ullplädar och plädar från Kjellerup Væveri är en synnerligen god produkt då ull är luftigare än andra textilmaterial. En filt i ull kan magasinera mer av din kroppsvärme än många andra material och håller dig därför varmare.

  Dessutom har ...