CHATTA MED OSS

  kintobe – Our future is in the detail

  kintobe är ett danskt märke från 2019 som startades av Anne och Michael. kintobe gör väskor som kan bäras överallt och användas i din dagliga rutin. Oavsett om det är att besöka ett café, festival, kontor eller skola. kintobe använder sig av återvunna och naturvänliga material, då de vill producera produkter som är hållbara och vänliga mot vår planet. De använder certifierat återvunnet material, som produceras i ansvarsfulla fabriker. Väskorna är vattenavvisande och otroligt funktionella och praktiska, utan att kompromissa med stilen.

  kintobe - Carry kindness

  kintobe använder mottot #carrykindness. De vill att deras kunder ska gå ut i världen med vänlighet och ett öppet sinne. Detta visar sig genom att de i varje väska har sytt ett litet budskap, som ger dig en god avsikt för en ny dag i livet, och var snäll mot alla.

  Kintobe: Dansk Design i Världsklass

  När man tänker på skandinavisk design är det omöjligt att inte nämna det danska varumärket Kintobe. Med en perfekt kombination av funktionalitet och estetik, för Kintobe det bästa av dansk design direkt till konsumentens tröskel. Varje ...

  Kintobe-skapelse återspeglar den klassiska danska designfilosofin: minimalistisk, elegant och med stor uppmärksamhet på detaljerna. För de som vill lägga till en touch av skandinavisk elegans i sin garderob, är Kintobe det självklara valet. Dyk in i Kintobes värld och upplev äkta dansk design i dess renaste form.

  Design

  kintobe är väskor för alla. De skapar axelväskor, midjeväskor, datorväskor, åkpåsar och ryggsäckar för vardagen och i staden. En väska som kan följa din dagliga rutin. Väskorna är designade för att vara vattenavvisande och otroligt funktionella. Väskorna har en cool och avslappnad stil. Väskorna kan stylas och användas till allt – din följeslagare från morgon till kväll. En del av kintobes DNA är att samarbeta med en ny designer för varje kollektion – detta görs för att fira mångfald! På så sätt blir varumärket öppet för nya idéer och vad det innebär att bära på vänlighet. Populära modeller inkluderar Miles, Luca och Nico. När nya produkter designas funderas funktioner och idéer på som stödjer att väskan ska ha lång livslängd, hållbarhet och ansvarsfull materialanskaffning. 

  Designprocessen sker enligt följande

  ÖVERSIKT KONTROLL
  Kan väskan användas vart din dagliga rutin tar dig; skola, gym, kontor, dejt, cafébesök mm?
  KONTROLL AV SKOR OCH GARDEROBE
  Kan väskan stylas snyggt med ett par boots, sneakers eller höga klackar för att säkerställa en väska som passar många tillfällen?
  KONTROLL AV FUNKTIONALITET
  Är väskan mycket funktionell? Är väskans storlek, de olika fack och fickor och praktiska detaljer anpassade för stadslivet?
  FÄRGKONTROLL
  Är färgvalet säsongsbetonat, vilket säkerställer att väskan kan bäras av vem som helst, året runt i många år?
  MATERIALKONTROLL
  Består valet av naturliga eller återvunna alternativ, och om vi gör små kompromisser, kan vi motivera varför detta görs?

  Återvinning

  kintobe bygger på hållbarhet och är ledande inom användningen av naturvänliga och återvunna material. kintobe arbetar med återvunnen nylon, polyester, alger och plast. Med varje kollektion som görs måste den vara ännu mer hållbar och snällare mot planeten än den förra. Alla produkter/väskor har en liten etikett där du kan läsa om vad väskorna är gjorda av, in i minsta detalj. Varje år publicerar företaget också en rapport; hållbarhetsrapport, som förklarar hållbarheten i hela företaget och deras mål för framtiden. Du hittar rapporten här.

  För kintobe handlar hållbarhet inte bara om miljön, utan det är mycket mer än så. Det handlar lika mycket om hur vi är mot varandra i världen och behandlar varandra.