CHATTA MED OSS
Kundservice

  Tält med hög kvalitet för familj, resor och fritid

  Här hittar du lätta tält av hög kvalitet. Regovs har valt attraktiva tält för kanoturer, vandring, utflykter och resor för alla tält, de är av god kvalitet med plats för bagage och andra saker. Tälten är lätta att installera och du hittar många bilder och instruktionsfilmer under de olika tälten. Du hittar tält för 1 person, tält för 2 personer, tält för 3 personer och tält för 4 personer.

  Tält: Läs mer nedan

   


  talt och talten

  När man ger sig ut i den stora utomhus och vill uppleva naturen på nära håll är det viktigt att ha rätt utrustning. Tält av hög kvalitet kan göra skillnaden mellan en bra och en dålig upplevelse. Ett bra tält kombinerar kvalitet med funktionalitet och säkerställer att du är skyddad från elementen, oavsett vart din resa tar dig. Oavsett om du planerar en helgresa, en längre vandring, eller ett läger med familj och vänner, är det viktigt att investera i tält som kan stå emot naturens nycker. Med rätt tält vid din sida är du redo att njuta av allt som naturen har att erbjuda.

  Tält för vandring, pilgrimsfärd och kanoturer

  Komfort är viktigt vid vandring, pilgrimsfärd och paddling. Det är viktigt att ditt tält väger och fylls lite medan du erbjuder de bästa förutsättningarna när du campar. Det är viktigt att det finns plats för väskor, skor och andra redskap. De tält du ser här på webbplatsen väljs ut för bland annat vandring, pilgrimsfärd, resor, paddling och mer.

  På Regovs hittar du tält från det tyska varumärket VaudeTatonka och Outwell.

  Tält som tål stormar, vindar och väder

  Tält hos Regovs är gjorda för att motstå stormar och vindar. Du kan krypa i skydd och motstå regn och vind, så att du är redo för en ny dag med vandring.

  Tält som passar familjer för personer

  Om du behöver ett bra familjetält kan vi rekommendera Vaude Campo Grande XT 4P, som är ett familjetält med gott om plats, 2 ingångar, klädstreck och matlagningsutrymme. Tältet fylls ganska mycket när det packas och väger under 5 kg. Trevligt familjetält som kan rekommenderas för kanoturer och camping etc.

  Bekväma stora tält för familjecamping.

  Regovs har stora bekväma tält med plats för allt, så det blir inte för trångt att vara på camping eller familjeläger med föräldrar och barn. En eller flera sovhytter med gott om plats för bagage, liggunderlag och sovsäckar är verkligen en bra grej. Och en bra sällskapsyta med plats för en vardag med matlagning och annat att sitta och äta vid middagsbordet.

   

  Ett bra tält är nödvändigt när du ska på sommarläger eller festival.

  Ett bra tält som kan användas om och om igen är att rekommendera när du ska på sommarläger eller festival. Det är vettigt för både miljön och plånboken. Regovs rekommenderar alltid att du överväger storleken på tältet så att det passar dina behov. Tänk på att det alltid ska finnas plats för ytor och att bagage kan komma in i torrt väder. Även att blöta kläder kan hängas för ventilation så att det inte börjar lukta illa.

  Vi rekommenderar generellt att använda stora tält för läger och festivaler, då det ofta är viktigt och supermysigt att ha plats för vänner och gäster speciellt en regnig dag. Det kan ofta löna sig att gå ihop flera gånger och investera i ett större tält för sådana evenemang.

  Lätt och enkelt tält för fiske, jakt och vandring

  Ett bra ljustunneltält för 1 person eller 2 personer är idealiskt när du ska vandra i de svenska fjällen eller jaga och fiska.  Föreställ dig att du är på fisketur och kommer till en av landets bästa fiskesjöar. Först sätter du upp ditt nya tält. I tältet förbereder du med liggunderlag och sovsäck. Du placerar bagage och bestick i tältet där det ska stå. Kanske behöver du samla lite ved till en lägereld så att du kan laga mat och hålla dig varm. När lägret är helt etablerat med tält, blått och klädstreck, då är det dags för en kopp kaffe och kanske en piece of cake. Nu när allt är på plats är du redo att börja fånga abborre, gädda med mera i sjön. Du kan behöva fiska en dag eller två. Det blir lätt att flytta lägerplatsen eftersom det är lätt att sätta upp och flytta ett läger med allt som hör till, med rätt utrustning.

  Tält för 1, 2, 3, 4 och fler personer

  Regovs fokus på att erbjuda så många olika tältstorlekar som möjligt, så att du enkelt kan hitta precis det tält som passar dig bäst. Vi har tält som passar 1 person - där du bara är dig själv på väg ut i det blå. Men du kan också hitta det mycket stora familjetältet/lägertältet som rymmer många människor. Du kan även hitta tält för 2 personer, 3 personer och ett tält för 4 personer.

  Tunneltält

  Är det populäraste tältet på marknaden. Det består vanligtvis av flera bågar som går från ena sidan av tältet till den andra sidan. Tunneltält är mycket lätta att sätta upp och kan stå utan pinnar i lugnt väder. Tunneltält kan rekommenderas för många campingändamål då de finns i många storlekar. Du hittar tunneltält i storlekar som passar 1 person upp till många personer. En fördel med tunneltält är att de ofta fylls upp och väger ganska mycket i förhållande till tillgänglig plats pr. person.

  Kupoltält

  Ett kupoltält består också av stolpar som går från ena sidan av tältet till den andra sidan. Skillnaden mot tunneltält är att stolparna oftast korsar på mitten, vilket ökar styrkan och gör kupoltältet mycket robust mot vind och väder. Kupoltält tar också upp och väger lite i förhållande till tillgänglig plats pr. person. Kupoltält kan dock vara lite svårare att sätta upp jämfört med tunneltält, då det kommer att finnas flera tältstänger som korsar varandra.

  Spetsiga tält

  Ett spetsigt tält är i typen av tält som tipi och A-tält som typiskt sett bara har ett stort utrymme, vilket är självklart att använda på läger och när man är många borta tillsammans. För ett spetsigt tält, använd raka tältstänger och inte pilbågar. Spetsiga tält tar vanligtvis upp och väger mycket mer och kräver ofta mer folk under uppställningen. Men att ha mycket plats i ett spetsigt tält för många kan vara en stor fördel.

  Nu är det över med läckande tält

  Regovs rekommenderar att du bibehåller tätheten i ditt tält med Grangers Fabsil Universal Protector Impregnering - 600 ml. Fabsil är en högkvalitativ silikonbaserad impregnering och är mycket effektiv för att göra ditt tält helt vattentätt igen.