CHATTA MED OSS
Kundservice

  Letar du efter plagg och plädar och ullfiltar i exklusiv kvalitet?

  Se vårt stora utbud av mysiga filtar i dansk design från märken som Regovs Uld. Här hittar du härliga ylleplättar och mjuka soffmattor i många olika färger och utföranden. Slänger och ullfiltar är varma textilier som både fyller en funktion och blir en trevlig inredningsdetalj i hemmet. Unna dig lite vardagslyx och svep in dig i en läcker ullfilt från Regovs nästa gång du kryper upp i soffan med en god bok. När vinterns bitande kyla meddelar sin ankomst, söker vi alla efter lite extra värme och mys i våra hem. Med Regovs Ulds exklusiva sortiment av ullplädar och ullfiltar, kan du enkelt lägga till denna värme och komfort under dina vinterkvällar. 

  Plädar och ullfiltar: Läs mer nedan

  Pladar og ullfiltar

  Föreställ dig att sitta på terrassen, iklädd en tjock tröja, medan snön sakta faller. Även om kylan försöker tränga igenom, känner du dig varm och bekväm, tack vare din Regovs Uld ullpläd som ligger draperad över dina axlar.

  Lovely nya plädar och ullfiltar för vardagsrum, soffa och säng

  Om du vill lägga till värme och komfort i ditt vardagsrum nu när hösten och vintern knackar på dörren utan att behöva skruva upp värmen, kan en ullpläd definitivt göra en skillnad. Ullplädor är perfekta för att snuggla upp när du behöver vara varm. På Regovs.se hittar du ett stort urval av ullfiltar från t.ex. Regovs Uld i de vackraste färger, mönster och kvaliteter.

  På Regovs.se kan du bland annat köpa några väldigt fina ullplädar av Regovs Uld, som gör några av de bästa plädarna i Danmark. Du kan välja mellan ullfiltar i många olika kvaliteter, mönster och färger. Det kan vara ljusa färger i off-white, ljusgrå och sandfärgade nyanser som verkligen matchar ett hem inredda i nordisk design. Ett bra erbjudande kan vara en Ljusgrå Dana Regovs Uld. Plädet är tillverkat av 100% ull från skandinaviska får. Denna pläd är extra hållbar så att du kan ha din varma ullpläd i många år.

  Ullfiltar från Regovs är ett måste för att skapa värme och mys mot vinterens kyla och mörka och vad du än går för kan du definitivt hitta en ullpläd som passar exakt till ditt hem.


  Plädar och ullfiltar är viktigt för mysfaktorn

  Det är fantastiskt att sitta en vinterdag med en pläd väl uppdragen över benen och dricka en kopp choklad eller kaffe, äta bullar och prata med en vän. Det är att njuta av livet! Kanske tittar man på en bra film på TV eller spelar ett spel, och i centrum för det trevliga är det goda sällskapet och pläden. Pläden hjälper till och skapar mysfaktorn då den är både mjuk och varm och fin att titta på. Hos hos på Regovs hittar du varma, härliga plädar till dig själv eller någon du tycker om.


  Plädar och ullfiltar av rätt kvalitet

  Om du letar efter en ny kvalitetspläd som är särskilt varm, mjuk och skön men också snygg och modern, har du kommit till rätt ställe. Ullplädarna finns i många fantastiskt vackra färger och vackra mönster. Det är nästan bara fantasin som sätter gränser för möjligheterna att hitta en bra pläd som passar just dig. Du kan enkelt välja en som passar in i ditt hem och med din design. Hela familjen kan ha nytta av bra och fina ullplädar. Hela vårt stora sortiment visas ovan – här kan du hitta både plädar, ullfiltar och soffkuddar som passar perfekt in i ditt hem.

   

  Hos oss på Regovs.se hittar du plädar och ullfiltar av märkena: Regovs Uld


  Plädar och ullfiltar - Barndomsminnen av en pläd

  Julen innan min farfar dog ville han ha en sak: en riktigt bra och fin pläd. Han tyckte att det var dumt att slösa mycket pengar på honom eftersom han visste att hans tid snart var till ända. Min farfar fick dock det han ville ha: en riktigt bra och fin pläd. Han använde den i ungefär ett halvår innan han gick bort. Tänk att min farfars sista önskan var en fin och varm pläd och att det var det som gjorde honom lycklig. Efter det har jag lärt mig att jag måste se det stora i de små sakerna. När man känner sig varm och skön och har det bra, känner man sig väl till mods.


  Plädar och ullfiltar - Om ull

  Beteckningen ull används för naturens egna material för vävning. Det kan komma från får, jak, alpacka, get och andra djur och växter. Ull användes av människan flera årtusenden före vår tideräkning.

  Vi på Regovs är stolta över att sälja plädar från Regovs Uld som använder den finaste kvaliteten på ull från alpacka (lama) och får (framför allt från Norden). Till plädarna används bara det som kallas ren, ny ull.

  Förutom att värma dig när det är kallt, hjälper plädar även till att framhäva din inredning och förmedla något om vem du är.


  Plädar och ullfiltar i alpackaull

  Djuret ”alpaca”, som det kallas på engelska, (lama pacos) tämjdes innan inkariket uppstod. Alpackan lever på slätterna på en höjd av 3–4 500 meter i Anderna och har därför stor nytta av ullens väl isolerande egenskaper.

  Ullen klipps för första gången när alpackan är 12–14 månader gammal och har därför den fantastiska mjukhet som vi också känner igen från små barns hår.

  Babyalpacka påminner om kaschmir, men är slitstarkare. Den glansiga och släta ytan ger ett vackert och lyxigt utseende.

  Själva sorteringen av ullen är en konstart som nedärvs i generationer, och det mödosamma arbetet görs av indianerna ännu idag som det har gjorts i tusentals år. Den noggranna sorteringen säkerställer att finhet och färger blir mycket enhetliga.

  Alpackaullen är mycket mjuk och innehåller inte lanolin, vilket innebär att den kan användas även av de flesta allergiker.

  Plädar och ullfiltar i fårull

  Får har använts i Mellanöstern sedan ca 8 000 f.Kr. Förekomsten av Nordens gamla urfår – kallat ”vikingafåret” – var under stenåldern utbredd i norra Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland och norra Ryssland. Avelsarbetet i de här länderna har gått i olika riktningar så att det nu finns olika raser och färger. Fåren följde också med bönderna till Färöarna (”Fåröarna”), Shetland, Orkney, Island och Grönland. Dessa raser kallas spelsau.

  Ullen i de flesta av de naturfärgade ullplädarna kommer från skandinaviska får och är ekologiskt producerad, helt naturligt och utan färgämnen. Plädarna är inte miljöcertifierade eftersom det är ganska dyrt. Men de produceras med största hänsyn till miljön.

  Ullen produceras enligt de gamla hantverkstraditionerna i tidlösa designer och i naturens egna färger och med vackra mönster inspirerade av nordisk tradition.

  • Visste du att det bästa sättet att rengöra en pläd är att lägga ut den i snön?
  • Visste du att överskottsull kan avlägsnas med en borste och att det är helt naturligt att det bildas på ull av god kvalitet?

   

  Det finns inget som att svepa in sig i den mjuka, naturliga ullen medan du njuter av de lugna vinterstunderna. Men varför stanna vid plädar? Regovs Uld erbjuder också ett brett sortiment av ullmattor. Dessa mattor är inte bara vackra tillskott till ditt hem, utan också en källa till värme och komfort. Våra mattor är gjorda av den finaste ullen, vilket garanterar en oslagbar kvalitet som varar säsong efter säsong.

  Hos Regovs Uld förstår vi vikten av äkta skandinaviskt mys. Därför har vi dedikerat oss till att producera plädar och ullfiltar, som inte bara är estetiskt tilltalande, men som också bjuder in till avkopplande stunder i varma omgivningar.

  Oavsett om du söker den perfekta pläden för kalla vinterkvällar på terrassen, eller en ullmatta för att komplettera ditt vardagsrums inredning, är Regovs Uld det självklara valet. Vi kombinerar tradition med modern design och säkerställer att du alltid får en produkt av högsta kvalitet.