CHATTA MED OSS
Kundservice
  MJ Michaelsen grundades år 1829 och arbetade med import av textilier fram till 1900. Byggnaden på Havnegade 51 i Köpenhamn, då hade 30 anställda. År 1903 började samarbetet med italienska Borsalino och med importen av Borsalino-hattar blev företaget nu också grossist för hattar. I samband med försäljningssucces har andra stora hattnamn som La Chapellerie Francaise, Christy & Co. London, Stetson USA, Battersbye London.
   
  Företaget lyftte gradvis grossistsegmentet med försäljning av hattar, gubbkepsar och flat caps (gubbkeps)  och fortsatte till 1950 för att förbli i Michaelsen-familjens ägande. Efter 1950 överfördes ägandet av familjen Jensen till Erik Jensen, gift med Margit Michaelsen, dotter till grundarens sonson. Företaget lämnade därmed textilindustrin och fortsatte enbart som hattar och tillbehörleverantör.

  1983 förvärvades företaget av ...

  Gelfi-familjen. Då med tre anställda. Från år 2000 undertecknar Erik Gelfi företaget, som idag sysselsätter 14 anställda i försäljningen av hattar, pälshattar, mössor och accessoarer för män och kvinnor, med grossist- och detaljhandelsförsäljning i Danmark och 10 andra länder.

  Företaget har tidigare varit känt för att endast sälja hattar för män, gubbkepsar och mössor, men har sedan 2007 också sålt hattar. Samtidigt öppnades allvarligt försäljningen till utomhusindustrin inom jakt & fiske och fritidsområdet. 2006 började detaljhandelssegmentet med ett utökat samarbete med varuhus och i dag driver företaget herrar och kvinnors hattaravdelningar i landets varuhus.

  Varje år sedan 1995 har Dagbladet Børsen i Danmark röstat för näringslivet absolut snabba löpare - 2010 M.J. Michaelsen var en del av den exklusiva klubben när företaget fick namnet Gazelle-företag. Året efter, 2011, framgick framgången fullt ut med ännu en utmärkelsen.