CHATTA MED OSS

  IMPACKT – Make the world a better case

  IMPACKT är ett nytt varumärke inom resväskor. IMPACKT har ett uppdrag att kombinera glädjen att resa med hållbarhet – för alla.

  IMPACKT - Nytt märke

  IMPACKT är ett nytt varumärke som bygger på Travelites mångåriga erfarenhet och nätverk. IMPACKT grundades för att fokusera specifikt på "den hållbara resan" inom bagagebranschen. Miljömedvetenhet, mycket bra kvalitet, rimliga priser och höga designstandarder är kompatibla och därför föddes IMPACKT. IMPACKT har tagit fram det första designerbagaget som ska göra resandet mer hållbart, för alla och alla som vill leva mer hållbart, men samtidigt också älskar att resa.

  Hållbarhet

  Hållbarhet är inte förknippat med resor, men det är viktigare än någonsin eftersom det förbinder oss med vår familj och vänner och skapar nya relationer.

  Varför namnet IMPACKT?

  IMPACKT kan inte rädda världen, men resväskorna är gjorda av en stor mängd återvunnen plast, är lätta att reparera och har en transparent leveranskedja. Och IMPACKT mäter deras CO2-fotavtryck. Namnet IMPACKT har medvetet valts för att vi alla ska kunna göra en mycket större ...

  insats för miljön.

  IMPACKT på många sätt

  • IMPACKT genom att skapa prisvärt bagage av återvunnet material.
  • IMPACKT genom att använda iögonfallande och distinkt design.
  • IMPACKT genom att erbjuda dig möjligheten att individualisera ditt bagage.
  • IMPACKT genom att spara och spara resurser.
  • IMPACKT genom att agera mer hållbart och miljömedvetet när du reser
  • IMPACKT genom att utveckla en ny och förbättrad reslust.
  • IMPACKT genom att erbjuda transparent kommunikation och ursprung.
  • IMPACKT. Gör världen till ett bättre fall (Make the world a better case)

  Hållbar design

  IMPACKT var tvungen att sticka ut från mängden med sin design. IMPACKT har därför valt en distinkt och speciell design för sin första fodralserie IP1. Med besparingar från Travelite-familjen har IMPACKT utvecklat den perfekta blandningen av återvunnet och nya material. Den bygger på en beprövad design och funktioner. Allt detta gör IMPACKTS fodralserie IP1 extremt stark och så miljövänlig som det är möjligt för närvarande. Ett bra val!

  Kvalitetskontroll

  IMPACKTs resväskor genomgår en hel del tester i utvecklingsfasen innan de går i massproduktion. I kvalitetskontrollprocessen:

  • Bagagehjul kan överleva att resa 30 – 50 km över olika typer av underlag medan resväskorna är fullpackade.
  • Handtaget ska klara att lyftas kraftigt upp till 5000 gånger, där draghandtaget ska tåla att dras ut och tryckas tillbaka minst 2800 gånger
  • För att testa väskans skal måste en fullpackad IMPACKT-väska klara många fria fall från en höjd av 1,2 m i varje hörn, varje hjul och alla fyra hjul tillsammans.
  Dessa tester utförs också slumpmässigt med massproduktionsartiklar, för att säkerställa att fallen håller en hög process stabilitet och kvalitet.

  IMPACKT IP1

  IMPACKT är en otroligt stark resväska och har mycket uthållighet och ger 6 års garanti. Om något händer med ditt IMPACKT fodral IP1 är de designade där det är enkelt att byta ut de olika delarna. Med Click & Roll kan du enkelt byta ut dina resväskas hjul. Med den vattentäta dragkedjan är innehållet i din IMPACKT IP1 bättre skyddat mot fukt jämfört med resväskor med konventionella dragkedjor. En resväska är trots allt bara hållbar om den kan resa med dig så länge som möjligt. Resultatet är att IMPACKT IP1 är ett robust, lätt, okrossbart fodral och designat för maximal livslängd.

  Tillverkning av resväskor

  IMPACKT resväskor tillverkas i Asien. Återvunnet material samlas in och bearbetas från fabriker som är certifierade enligt "Global Recycle Standard". De är också testade för potentiellt farliga ingredienser. På så sätt säkerställs att IMPACKT resväskorna är de bästa.
  Fodret på IMPACKT IP1 resväskor är tillverkat av 100 % återvunnen polyetylentereftalat (PET). PET är en polyester, som är en konstgjord plastfiber. Detta material erbjuder många fördelar: hållbart, riv beständigt och skrynkligt. Tillverkning av återvunnen polyester är mer miljövänlig än att producera nytt. Det kräver 59 % mindre energi och samtidigt minskar utsläppen av växthusgaser med 32 %.
  Polypropen (PP) används för skalet på IMPACKT, som är ett av de mest producerade och använda materialen i världen. Materialet är mycket tåligt och hållbart, väger väldigt lite och är lätt att återvinna. Skalet i resväskaserien IMPACKT IP1 är tillverkat av 46 % återvunnen polypropen, och är samtidigt tåligt, lätt och designat för maximal hållbarhet. IMPACKT IP1 storlek L fodral innehåller ca. 1 kg återvunnen polypropen. Plast som inte längre förorenar miljön. Men kan istället bli din trogna reskamrat. Återvinning minskar avfallet och ger maximal livslängd.